Zoeken naar ict branche cijfers


    
ict branche cijfers

ICT-Marktmonitor 2015.
Branchevereniging Nederland ICT geeft met de ICT-Marktmonitor inzicht in Nederlandse ICT-bestedingen. Deze negentiende editie 2015 van de monitor bevat cijfers over de gerealiseerde en verwachte bestedingen binnen de segmenten software, hardware en dienstverlening. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen on-premises, private en public cloud bestedingen.
ICT, media en communicatie Ondernemersplein. External link. External link. External link. External link. External link. External link. External link. External link. External link. External link. Exter
branche ICT, media en communicatie. CBS Kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening 4e kwartaal 2017 Modelovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen Wat kunt u hier vinden? Wetten en regels. Feiten en cijfers. Hier vindt u brancheinformatie voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in ICT-dienstverlening, zoals het ontwikkelen van games of apps, bouwen van websites, webhosting, IT-advies, IT-beheer en in telecommunicatie.
IT-software en services Insights.
De opkomst van cloud computing online IT-services en verhuur van software zorgt voor andere werkwijzen en verdienmodellen in de branche. Ondernemer aan het woord. De IT-branche trekt de kar binnen de TMT-sector, maar de omzet is op een lager groeipad beland.
ICT-sector: economische motor met de handrem erop Nederland ICT.
Voor kleine bedrijven is dit zelfs één op de drie. De cijfers bevestigen opnieuw wat Nederland ICT al jaren constateert: er is een schreeuwend tekort aan geschikt personeel in de ICT-sector. De positieve invloed van ICT op de economie was waarschijnlijk nog groter geweest, als er voldoende mensen beschikbaar waren om de groei binnen de sector te faciliteren.
Branche Informatie ICT-dienstverlening.
Nieuwe toepassingen van ICT, zoals bij 3D-printers, zelfsturende autos en energiebesparing, kunnen nieuwe risicos op het gebied van aansprakelijkheid opleveren. Energiebesparing voor ICT apparatuur, met name voor grote data centers, is een belangrijk onderwerp voor de toekomst. Cybercrime neemt toe en levert aanzienlijke schade op. Steeds meer apparaten zijn verbonden met internet. Dit wordt ook wel het internet der dingen genoemd. De toename van cybercrime zorg ervoor, dat beveiliging een steeds belangrijker thema wordt. Er zijn inmiddels speciale verzekeringen hiervoor op de markt. Goede verzekeringen op het gebied van aansprakelijkheid zoals beroepsaansprakelijkheid kunnen hier ook een rol spelen. Het aantal zzpers neemt toe. Ongeveer 46 procent van de kosten van softwareontwikkelaars en IT-adviesbureaus betreft personeelskosten. Er is vaak sprake van grote werkdruk en psychische klachten zijn de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie en goede inkomensverzekeringen zijn in de branche steeds belangrijker.
Bovengemiddelde groei ICT-sector.
Daarbij hebben in deze branche bovengemiddeld veel bedrijven moeite om ICT-vacatures te vervullen. Dit meldt het CBS in de jaarlijkse publicatie ICT, kennis en economie. Tot de ICT-sector behoren volgens de OESO-definitie naast bedrijven in de telecommunicatie en IT en informatiedienstverlening ook industriële en groothandelsbedrijven in de ICT.
Groei ICT-sector over hoogtepunt heen Computable.nl.
Volgens de bankiers vormt de digitale transformatie die veel sectoren doormaken een belangrijke groeifactor. Van software tot big-data-analyse; de diensten van de it worden in de gehele economie ingezet. Met name de softwarebedrijven zijn een belangrijke groeimotor van de branche. Het team haalt ook cijfers aan van branchevereniging Nederland ICT.
Sectorprognose informatie en communicatie 2018 Rabobank.
Voor 2017 en 2018 wordt een omzetgroei verwacht van respectievelijk 45, procent en 5 procent. Groeiverwachting in procenten ten opzichte van het jaar ervoor. Deze cijfers betreffen de volledige sector: ICT, uitgeverijen, telecom en mediabedrijven. Kansen voor groei. Kansen voor groei.

Contacteer ons