Resultaten voor ict branche cijfers


    
ict branche cijfers

ICT Marktmonitor Nederland ICT.
Nederland ICT geeft met de ICT-Marktmonitor inzicht in Nederlandse ICT-bestedingen. De negentiende editie 2015 van de monitor bevat cijfers over de gerealiseerde en verwachte bestedingen binnen de segmenten software, hardware en dienstverlening. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen on-premises, private en public cloud bestedingen.
Sectorprognose informatie en communicatie 2018 Rabobank.
Voor 2017 en 2018 wordt een omzetgroei verwacht van respectievelijk 45, procent en 5 procent. Groeiverwachting in procenten ten opzichte van het jaar ervoor. Deze cijfers betreffen de volledige sector: ICT, uitgeverijen, telecom en mediabedrijven. Kansen voor groei. Kansen voor groei.
Fusies amp; Overnames ICT sector 2017 Nederland Brookz.
Volgens cijfers van fusie overname kantoor MBCF in samenwerking met het vakblad Computable hebben er vorig jaar 383 fusie en overnametransacties plaatsgevonden waarbij een ICT-bedrijf betrokken was. Dat is een stijging van 27 procent ten opzichte van 2016, toen er in totaal 302 transacties werden geregistreerd. ICT als groeisector.
ICT-sector maakt sterkere groei door dan totale economie Dutch IT-channel.
Dit blijkt uit cijfers van het CBS die zijn verzameld in de jaarlijkse publicatie ICT, kennis en economie. Het aantal ICT-bedrijven is tussen 2011 en 2017 aanzienlijk gegroeid. In het eerste kwartaal van 2017 stonden 12.300 vacatures open bij ICT-bedrijven.
Trends en ontwikkelingen Risico's' in beeld. Trends en ontwikkelingen Risico's' in beeld.
Welke risicos loopt u als ondernemer in deze branche? Welke maatregelen kunt u nemen om die te verlagen? De ICT-branche is in korte tijd is uitgegroeid tot een onmisbare factor in de economie. Op het gebied van ICT-diensten zijn zowel grote internationale spelers, als middelgrote en kleine ondernemingen actief. Ook groeit het aantal zzpers dat een breed scala aan gespecialiseerde ICT-diensten en softwareontwikkeling aanbiedt. De opkomst van cloud computing online ICT-diensten en verhuur van software zorgt voor andere werkwijzen en verdienmodellen. ICT-bedrijven profiteren van de digitale transformatie die in diverse sectoren plaatsvindt en van de aantrekkende economie. ICT wordt steeds belangrijker binnen bedrijfsprocessen. Toch is er sprake van een groeivertraging. Die komt vooral door een tekort aan goed opgeleid personeel. Ga voor actuele branche-informatie zoals macro-economische cijfers, analyses en vooruitzichten naar Insights.
ICT Platform voor startende ondernemers starten.nl.
Branche informatierapporten voor de ICT. Het Ondernemersplein heeft veel kennis en ervaring op het gebied van branchegegevens. Bekijk de cijfers en trends in de ICT via deze pagina. Klik op onderstaande button om de laatste branche-informatie, visie over de ICT sector enzovoorts te downloaden.
Groei ICT-sector over hoogtepunt heen Computable.nl.
Van software tot big-data-analyse; de diensten van de it worden in de gehele economie ingezet. Met name de softwarebedrijven zijn een belangrijke groeimotor van de branche. Het team haalt ook cijfers aan van branchevereniging Nederland ICT. Volgens hen zijn de bestedingen aan software toegenomen tot 69, miljard euro in 2015.
Tekort aan gekwalificeerd personeel remt groei in ICT-sector Executive People.
Het aantal vacatures blijft op een hoog niveau, maar neemt niet verder toe. In een aantal sectoren, zoals in de ICT, zorg en bouw, krijgen werkgevers nog meer moeite om aan gekwalificeerd personeel te komen. Dat kan de groei van bedrijven in die sectoren remmen. Dit staat in de arbeidsmarktprognose die UWV op 29 mei 2017 presenteert. Op basis van de meest recente groeiraming van het Centraal Planbureau CPB verwacht UWV in 2017 een groei van het aantal banen met 15, procent 151.000 en volgend jaar met 07, procent 75.000. Voor het eerst sinds jaren neemt het aantal werknemersbanen iets sneller toe dan het aantal banen van zelfstandigen. In 2018 wordt de groei minder dan in voorgaande jaren gedragen door de uitzendbranche. Vaker een vast contract. Cijfers van UWV laten ook zien dat nieuwe werknemers in 2016 weer vaker een vast contract kregen dan in 2015.
Cookies op de Volkskrant.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses.
Bovengemiddelde groei ICT-sector.
Daarbij hebben in deze branche bovengemiddeld veel bedrijven moeite om ICT-vacatures te vervullen. Dit meldt het CBS in de jaarlijkse publicatie ICT, kennis en economie. Tot de ICT-sector behoren volgens de OESO-definitie naast bedrijven in de telecommunicatie en IT en informatiedienstverlening ook industriƫle en groothandelsbedrijven in de ICT.
Branchecijfers IT-dienstverlening.
Snel inzicht in de gemiddelde exploitatie en branche cijfers van it-dienstverlening. Branchecijfers informatie en communicatie. Sector informatie it-dienstverlening. Branchecijfers exploitatie it-dienstverlening. Het is interessant om uw begrote of gerealiseerde winst en verliesrekening te vergelijken met het gemiddelde in de branche voor it-dienstverlening.
ICT-update maart 2018 Rabobank.
Bekijk de case van CRM Partners. Mark van Kampen. 06 10 33 59 32. Deel deze pagina op twitter. Deel deze pagina op facebook. Deel deze pagina op linkedin. Volg ons op. Betalen en ontvangen. Cijfers en trends. Detail en groothandel.

Contacteer ons