Op zoek naar epic epd nederland?


    
epic epd nederland

Wachttijd St. Antonius neemt toe na overstap op Epic Computable.nl.
Zo zegt het ziekenhuis zichzelf de tijd te geven om te leren van wat nog verbeterd kan worden aan het portaal en hebben artsen en verpleegkundigen de tijd om te wennen aan het nieuwe epd en het nieuwe patiëntenportaal. Begin 2018 wil het ziekenhuis al zijn patiënten uitnodigen om een Mijn Antonius account aan te maken. Antonius Ziekenhuis is wettelijk verplicht dossiers bij te houden van patiënten die behandeld worden en doet dat met ingang van 13 oktober 2017 in het systeem van Epic, een Amerikaanse leverancier. Volgens het ziekenhuis worden de data van onze patiënten opgeslagen op servers in Nederland en kan de Amerikaanse leverancier Epic hier niet bij.
Overzichtskaart EPD per ziekenhuis Takeda IBD.
Een onderzoek van KPMG eerder dit jaar wees uit dat artsen te veel tijd kwijt zijn aan administratieve taken. Het EPD wordt ervaren als een administratieve last in plaats van middel om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. De NVZ stelt naar aanleiding van dat rapport dat er vaak zoveel papierwerk moet worden ingevuld dat dit ten koste gaat van de patiëntenzorg. Registraties zijn bedacht om zorg voor patiënten te verbeteren. Maar daar komen ziekenhuizen bijna niet meer aan toe vanwege de registratielast. Omdat invulvelden extra tijd kosten, beperken artsen zich al snel tot het memoveldje. Informatie wordt minder overzichtelijk, moeilijker te interpreteren en daardoor nauwelijks gebruikt om zorgprocessen te optimaliseren. Naast een enkel eigen systeem zijn er acht EPD-systemen in gebruik. De leveranciers Chipsoft en Epic domineren de markt.
Medisch Centrum Leeuwarden neemt epd van Epic in gebruik Actueel Skipr.
Epic is in Nederland een groeiende leverancier van elektronische patiëntendossiers. Het MCL bevindt zich in Nederland in gezelschap van de volgende ziekenhuizen die Epic gebruiken: Radboudumc, AMC, VUmc, OLVG, Spaarne Gasthuis en het Amphia ziekenhuis. Onlangs maakte het UMCG, waarmee het MCL veelvuldig samenwerkt, ook bekend voor Epic te kiezen als nieuw epd.
UMCG is overgegaan op EPD van Epic ICThealth.
Het EPD van Epic heeft een groot aantal losstaande ziekenhuisinformatiesystemen in het UMCG vervangen en geïntegreerd in één EPD waarin alles rondom de zorg aan patiënten wordt vastgelegd. Het EPD wordt de komende jaren uitgebouwd tot een EPD dat het UMCG maximaal faciliteert op de terreinen zorg, onderzoek en onderwijs opleiding.
Epic fail met EPD in Nijmegen? SmartHealth.
Hoe kunt u ons bereiken? eHealth en mHealth in Nederland. What is new? Newsroom: Verily wil bloed prikken via een smartwatch. mei 15, 2018. IGJ voert eHealth inspecties uit bij zorginstellingen: voldoen aan NEN7510 blijft struikelblok. mei 14, 2018. Redactie SmartHealth on.: IGJ voert eHealth inspecties uit bij zorginstellingen: voldoen aan NEN7510 blijft struikelblok. Winfried Tilanus on.: IGJ voert eHealth inspecties uit bij zorginstellingen: voldoen aan NEN7510 blijft struikelblok. Epic fail met EPD in Nijmegen?
De complexiteit van de EPIC-implementatie zit in het traject zelf iCON healthcare B.V.
Data Discovery: Als de verwerking van orders steeds langzamer gaat. Round Table ordermanagement. De iCON SENSE add-on geneesmiddelen app geeft de ziekenhuisapotheek de juiste informatie. Ordermanagement smeerolie van de ziekenhuismachine. add-on bekostiging Apotheek Beheer Chipsoft Clinical intelligence EPD EPIC medicatieveiligheid Migratie Zorglogistiek.
Epic-dienstverlening Furore.
Steeds meer Nederlandse ziekenhuizen kiezen voor het EPD van Epic. Furore ondersteunt deze ziekenhuizen bij de implementatie, inrichting, training, het testen, de livegang en optimalisatie van Epic. Uitgangspunt is altijd de zorgverlener en patiënt zo goed mogelijk te faciliteren in het zorgproces. Furore heeft projecten gedaan bij alle Epic-ziekenhuizen in Nederland.
Blog Epic vs. ChipSoft.
27 september werd een rapport uitgebracht waarbij een vergelijking werd gemaakt tussen Epic en Chipsoft, de twee marktleiders wat betreft elektronische patiëntendossiers EPD in Nederland. Het onderzoek werd uitgevoerd door Pragus en Peer60. Pragus is een organisatie die zich inzet voor verbetering van de door de patiënt waargenomen kwaliteit door aanpassingen in processen en informatievoorziening.
Epd Zorgvisie.
1 elke patiënt moet expliciet toestemming geven voor deelname aan het landelijke epd.; 2 er is geen automatische en verplichte epd-deelname van zorgverleners.; 3 het is geen landelijk systeem maar een regionale opzet. VZVZ is verantwoordelijk voor het Landelijk Schakelpunt lsp. Via het lsp kunnen zorgverleners, zoals een waarnemend huisarts of apotheek, actuele medische gegevens van hun patiënten opvragen. De aanschaf van een elektronisch patiëntendossier is voor ziekenhuizen een zeer belangrijke strategische keuze, vergelijkbaar met de bouw van een nieuw ziekenhuis. De implementatie van een elektronisch patiëntendossier heeft wel wat weg van een reorganisatie omdat de hele ziekenhuisorganisatie op een nieuwe manier moet gaan werken. Er is een concurrentiestrijd gaande tussen leveranciers van verschillende epds. Marktleider is het Nederlandse bedrijf ChipSoft met zijn ziekenhuis-epd HiX. Verder zijn er nog de leveranciers Epic, Alert, Cerner en Nexus en een aantal kleinere spelers.

Contacteer ons